عرفان و حکمت
عرفان و حکمت در پرتو قرآن و عترت
تبیین عقلی و نقلی عرفان و حکمت و پاسخ به شبهات
صفحه‌اصلیدانشنامهمقالاتتماس با ما
فهرست عناوین دانشنامه بر اساس حروف الفبا
آ-ا ب پ ت ث ج چ ح خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی

نافله شب در شب نیمه شعبان

نامتناهی

نامتناهی مقداری، نامتناهی وجودی، نامتناهی مکانی و نامتناهی مجازی از اقسام نامتناهی یا نامحدود یا بی‌نهایت است. و در این میان نامتناهی مقداری کفر است، نامتناهی وجودی حق و صحیح و مابقی باطل و ناقص است.

نجم الدین کبری

نظام فلسفی ابن سینا

نعمت

نعمت‌ و نعیم در حقیقت‌ همان‌ ولایت‌ خداوند است‌، نعمت‌ عبارت‌ است‌ از چیزی‌ که‌ با طبع‌، ملایم‌ بوده‌ و طبع‌ از قبول‌ آن‌ امتناع‌ نکند، انسان‌ در هر چه‌ تصرّف‌ کند و آن‌ را در سلوک‌ حضرت‌ باری‌ و قرب‌ او و پیدا کردن‌ رضا و محبّت‌ او به‌ کار بندد، آن‌ نعمت‌ است‌، و اگر به‌ عکس‌ عمل‌ کند آن‌ نعمت‌ به‌ نقمت‌ بر می‌گردد.

نفس رحمانی

از دیدگاه عرفانی صادر نخستین یا اولین ظهور، نَفَس رحمانی یا وجود منبسط یا وجود ساری یا تجلی ساری است. اما از دیدگاه فلسفی، اولین معلول یا نخستین امری که از خداوند صادر می‌شود، موجود مجردی به نام عقل اول است، که در مرتبه پس از آن، عقل دوم و همین‌طور همه کثرات به‌ترتیب در مجردات و به‌تدریج در مادیات خلق می‌شوند.

نماز روز هفدهم ربیع الاول

نماز روز هفدهم ربیع الاول دو رکعت است که در هر رکعت يک مرتبه سوره «فاتحه» و ده مرتبه سوره «قدر» و ده مرتبه سوره «اخلاص» خوانده می‌شود، سپس در مكان نماز خود نشسته این دعا را قرائت کن:

نماز زیارت امام حسین در شب نیمه شعبان

نماز سلمان

کیفیت نماز حضرت سلمان در سه روز اول و پانزدهم و آخر ماه رجب در این متن بیان شده است.

نمازهای ماه رجب

میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در این نوشتار به اهمیت ایام البیض در این ماه اشاره کرده و چند نماز برای این ایام ذکر می‌نمایند.

نور سیاه

نور مجرد (بزرگداشت)

به مناسبت بیستمین سالگرد رحلت علامه آیة الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی، بزرگداشت ایشان، با عنوان نور مجرد با حضور اعضای بیت معظم له، در شب نهم صفر ۱۴۳۵ (پنجشنبه ۲۱ آذرماه ۱۳۹۲) در مشهد مقدس مقدس برگزار شد.

نور مجرد (کتاب)

نور مجرد اولین اثر منتشر شده از آیة‌الله حاج سیّد محمد صادق حسینی طهرانی مدظله فرزند ارشد علامه آیة‌الله حاج سیّد محمد حسین حسینی طهرانی قدّس‌سرّه است که مؤلف در آن به زوایای پیدا و پنهان زندگی سراسر نورِ پدر پرداخته است.

نهم ربیع الاول

نیت

نیت یا قصد عبارت است از آنکه سالک منظوری در سلوک نداشته باشد جز نفس سلوک و فناء در ذات احدیّت. و بنا بر این باید سالک سیرش خالص باشد: فَادْعُوا اللَهَ مُخْلِصینَ لَهُ الدِّینَ (غافر۴۰: ۱۴).