زلف عبارت است از تجلی جلال الهی به صفت قهر مانند مانع و قابض و قهار و ممیت و مضلّ و ضار، چه رخسار و زلف بتان مه پیکر را به حسب جامعیت نشأت انسانی از این دو صفت متقابل بهره و نصیب دادهاند، آینه روی زیبا که با تجلی جمالی لطف از روی روشنی و نور مناسبتی تام و سلسله زلف چلیپا را با تجلی جلالی قهر از جهت تیرگی و ظلمت و خفا مشابهتی تمام هست و شاهد حقیقی را که عبارت است از حقیقت به اعتبار حضور و ظهور با آنکه در پرده هر جلالی جمالی مختفی در شوکت هر جمالی جلالی متواری است، توان گفت که از ورای تتق هر جمالی جلالی نیز جمالی پیدا و از اشعه انوار بهر جمالی جلالی هویداست.
زنار (اصطلاح عرفانی) عبارتست از: کمر خدمت و طاعت محبوب بستن (سیر و سلوک [طرحی نو در عرفان عملی شیعی])، و زُنّار: علامت یکرنگی و یک جهتی در دین متابعت راه یقین باشد (رساله میر سید علی همدانی در شرح مرادات حافظ). زنّار عبارت است از بستن عقد (رساله مشواق).
موجود زنده به موجودی میگویند که آثاری که از آن توقع میرود را داشته باشد. انسان زنده نیز آن موجودی است که آثار انسان را داشته باشد.
متن زیارت امیر المومنین در شب بیست و هفتم رجب و کیفیت آن در این مطلب بیان شده است:
زیارت اهل قبور موجب ارتباط با روح متوفّی میشود و هر چه روح متوفّی پاکتر و عالیتر باشد، زائر با مدد گرفتن از روح او بهره بیشتر و وافرتری خواهد برد. بر اساس آن چه در روایات آمده بهترین زمان برای زیارت اهل قبور بین الطلوعین است زیرا در این زمان امواتی که در ضیق و تنگی هستند گشایش یافته و متوجه حضور افراد در کنار قبر خود می شوند و از آمدن آنان خوشحال خواهند شد.
سید بن طاووس در کتاب شریف اقبال به مناسبت روز هفدهم ربیع الاول این روایت را نقل میکنند:
امام صادق علیه السلام در بیان چگونگی زیارت از راه دور میفرمایند: پیامبر گرامی اسلام همانطور که از راه نزدیک صدای زائر را میشنود از راه دور نیز جواب زائر را میدهد پس اگر میخواهی از راه دور ایشان را زیارت کنی چیزی شبیه قبر در مقابل خود درست کرده نام آن حضرت را بر آن بنویس. سپس غسل نموده بایست و با توجه کامل و حضور قلب بگو: